Ga naar hoofdinhoud
Online winkelen in: AT | IT | CH | FR | DE | UK | CZ | SE | DK | BE | NL | IE | ES | PL | PT | FI | GR | RO | NO | HU | BG | HR | LU

Professionele reiniging (tegels)

Gids voor het professioneel reinigen van tegels

1. Opmerking vooraf
Naast hun esthetische en functionele kwaliteit worden keramische tegels vooral gekenmerkt door hun onderhoudsgemak. Hierdoor zijn ze geschikt voor zowel privé als semi-openbare en openbare ruimtes.

Alle tegels die wij verkopen overtuigen door hun hoge kwaliteit. Om deze hoge kwaliteit te behouden, dient u bij het gebruik van reinigingsmiddelen altijd de relevante informatie en instructies van de betreffende fabrikant in acht te nemen.

Reinigingsmiddelen die fluorwaterstofzuur of fluoride bevatten, beschadigen het oppervlak van keramische tegels, zelfs in verdunde vorm. het formulier. Om deze reden dient u deze in het algemeen niet te gebruiken.

Helaas kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele schade veroorzaakt door oneigenlijk of onjuist gebruik van reinigingsmiddelen.

2. Basis
Voor het reinigen van geglazuurde en ongeglazuurde keramische vloeren geldt:

• Het juiste reinigingsmiddel kiezen
• Het reinigingsmiddel lang laten inwerken om te bereiken een hoog rendement
• Ondersteun de reiniging mechanisch met borstels, microvezelhoezen voor dweilapparaten, enz., maar gebruik geen zogenaamde pads of borstels met schurende korreltoevoegingen.
• Voordat het losgemaakte vuil opdroogt , je moet het oprapen, afspoelen of stofzuigen.

Daarnaast kunnen wisroosters, entreematten, reinigingszones of vuilsluizen worden gebruikt om de grofste vervuiling vooraf te voorkomen.

3. Eerste reiniging
Nadat de tegels zijn gelegd en gevoegd, moet de eerste reiniging van de bekleding plaatsvinden. Het doel van deze voorreiniging, ook wel eind- of eindreiniging genoemd, is het verwijderen van zowel het bouwvuil als de cementfilm. Grof vuil kunt u het beste verwijderen door te vegen. De cementsluier, die voornamelijk bestaat uit resten van leg- en voegmateriaal, kunt u vervolgens verwijderen met een zure reiniger. Om te voorkomen dat het zuur ook de cementgebonden voegen aantast, moet u ze voorbevochtigen en na het reinigen grondig uitspoelen of neutraliseren met geschikte middelen.

4. Onderhoudsreiniging
De eenvoudigste manier om droog, alledaags vuil te verwijderen, is door te vegen of te stofzuigen, indien nodig. Lichte vervuilingen kunnen worden verwijderd met standaard huishoudelijke schoonmaakmiddelen, zoals neutrale schoonmaakmiddelen, of met alkalische of zure schoonmaakmiddelen.
Gebruik geen schoonmaakmiddelen die schoonmaakmiddelen bevatten. Op den duur vormen zich kleverige lagen vet, was en plastic, die een negatief effect kunnen hebben op het uiterlijk, de slipweerstand en de hygiënische en reinigende eigenschappen.

5. Basisreiniging
Als de vloer sterk vervuild is, moet een grondige grondige reiniging worden uitgevoerd. Met speciale reinigingsmiddelen, langere inwerktijd en mechanische ondersteuning versterkt met borstels en indien nodig schuurpoeder, kunt u keramische bekledingen op deze manier grondig reinigen.

6. Vlekverwijdering
Hieronder hebben we de geschikte reinigingsmiddelen en reinigingstoepassingen voor mogelijke vlekken op keramische tegels samengesteld:

Algen, mos, plantenresten
Speciale reiniger: algen- of mosverwijderaar

Bitumen, verfklodders, nagellak, teer
Organische oplosmiddelen: bijv. benzine, aceton of "verfafbijtpasta ". Verwijder grove vervuilingen zoveel mogelijk met een houten spatel.

Potloodstrepen, resten van dilatatievoegen, rubberslijtage
Mechanische reiniging: gummen, schuurpoeder. Grof vuil kan worden verwijderd met een houten spatel.

Bloed, braaksel, uitwerpselen, vet, viltstift, vuile voeg, koffie, lippenstift, olie, rode wijn, was, aquarellen
Alkalische reinigers zijn hier geschikt. Oplosmiddelen kunnen ook worden gebruikt voor extreme vervuilingen.

Epoxyharsen
Afbijtpasta, speciale reinigingsmiddelen

Kauwgom (gedroogd)
Vriesspray (verkrijgbaar in apotheken) gebruiken, de gedroogde resten invriezen en vervolgens aftappen.

Kalkaanslag, kalkzeepresten, metaalslijtage, roestafzettingen, urineaanslag
Zure reinigers, cementgebonden voegen en voornatte reinigers na gebruik Verwijderen.

7. Behandeling en reiniging van verschillende keramische oppervlakken
Afhankelijk van de oppervlakte-eigenschappen van de tegels worden verschillende oppervlaktebehandelingen aanbevolen om een zo groot mogelijke reinigingsvriendelijkheid te bereiken.

Gepolijst porselein
We raden aan om de droge en schone vloer na de eerste reiniging te impregneren. Dit verhoogt het onderhoudsgemak en de vlekbestendigheid tegen vuil, olie en gekleurde vloeistoffen.

Ongeglazuurde, aan het oppervlak gemodificeerde keramische bekledingen en geglazuurde tegels
Ongeglazuurde, aan het oppervlak gemodificeerde keramiek bekledingen en geglazuurde tegels Tegels zijn ongevoelig voor vuil en gemakkelijk schoon te maken. Een extra impregnering mag hier niet volgen, omdat deze niet door de bekleding kan dringen en alleen een smeerfilm zou achterlaten.

Ongeglazuurde, niet-oppervlaktebehandelde keramische bekledingen
Ongeglazuurde, onbehandeld keramiek Bekledingen dienen preventief geïmpregneerd te worden - eventueel direct na het leggen - indien voorzienbaar is dat vetten, oliën of gekleurde vloeistoffen in contact komen met de bekleding.

Antislip keramiek bekledingen
Afhankelijk van het toepassingsgebied in commerciële en industriële gebieden of op blote voeten van zwembaden, sauna's en douches, hebben antisliptegels vlakke, microruwe of geprofileerde oppervlakken. De voeg moet worden aangepast aan het respectievelijke gebruik en de reiniging.

In commerciële en openbare ruimtes zijn borstelmachines, hogedrukreinigers of stoomstralen bijzonder geschikt voor het reinigen van antislipoppervlakken. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat er geen borstels of pads met schuurmiddelen worden gebruikt (zie punt 2. Basis). De resten van reinigingsmiddelen en desinfectiemiddelen moeten ook volledig worden verwijderd door te spoelen.

Keramische gevels
De eerste reiniging van mechanisch gemonteerde keramische gevels moet met een neutrale of zure reiniging gebeuren middel om olieachtige of vettige vervuilingen te verwijderen.

Bij conventioneel gelegde gevels wordt de cementsluier verwijderd met een zuur reinigingsmiddel, zoals bij vloerbedekking het geval is (zie punt 3. Initiële schoonmaak). Ongeglazuurde, niet-behandelde keramische gevels kunnen preventief worden geïmpregneerd in het lager bereikbare gebied indien voorzienbaar is dat vetten, oliën of gekleurde vloeistoffen in contact zullen komen met de bekleding, stoomstralen of hogedrukreinigers.
Graffiti kan het meest effectief worden verwijderd met organische oplosmiddelen of strippasta.

Neem bij vragen gerust contact met ons op

Uw Mosafil-team