Ga naar hoofdinhoud
Online winkelen in: AT | IT | CH | FR | DE | UK | CZ | SE | DK | BE | NL | IE | ES | PL | LU | HR

Leisteen tegels


Wat zijn leistenen tegels?

Veel oudere burgers zouden nog bekend moeten zijn met leisteen, want er werden nog panelen gemaakt van deze natuursteen. Luid krabben was bijna aan de orde van de dag, net als een gekletter als het bord op de grond brak. De vorming van schalie duurde miljoenen jaren en er zijn hele landschappen naar hen vernoemd.

Leisteentegels zijn een veelzijdig materiaal

In verschillende gebieden kun je er alleen al naar kijken dat het een gebied is met veel leisteen. Dit geldt ook voor Thüringen, waar de leistenen tegels niet alleen voor het interieur werden gebruikt. In plaats daarvan werden de daken nog met deze natuursteen bedekt of werden de huismuren er weerbestendig mee gemaakt. Juist deze diversiteit kenmerkt leistenen tegels, vooral omdat ze gemakkelijk te leggen zijn. De unieke nerf is ook kenmerkend voor leistenen tegels, al kan deze natuursteen tegen een stootje.
De overwegend zwarte of bruinachtige kleur geeft elke kamer iets gezelligs. Vooral in ruimtes met grote raampartijen zien leistenen tegels er door hun warme uitstraling geweldig uit. Maar ook badkamers of keukens kunnen stijlvol worden ingericht met deze unieke natuursteen. Eén ding onderscheidt leisteen tot op de dag van vandaag, het is gemakkelijk te leggen. De nerf benadrukt zijn uniciteit, omdat dit het zo speciaal maakt. De natuur heeft hier lang over gedaan en er is zelfs leisteen in India.

Langgerekte nerf of met spikkels

Dit is hoe de leisteentegels eruit zien, omdat hier de natuurlijke standaarden worden gebruikt. Omdat leisteen snel en eenvoudig te verwerken is, waardoor het al heel lang zo populair is. Leisteentegels maken elke kamer bijzonder, alleen al door de nerven. Een natuursteen die meer kan dan alleen een tafel zijn. Leisteentegels voegen gezelligheid en warmte toe aan elke ruimte. Tegelijkertijd is deze steen gemakkelijk schoon te maken, wat studenten al eerder hebben opgemerkt. Natuursteentegels van leisteen zijn al jaren een van de meest populaire vloertegels, omdat ze zeer goed harmoniëren met de architectuur in zowel oude als nieuwe gebouwen en ook goed passen bij grote raamfronten. Voor visueel genot overtuigen de leistenen vloertegels ook door hun praktische eigenschappen, ze zijn zeer robuust, gemakkelijk te leggen en kunnen ook probleemloos in belaste ruimtes worden gelegd.

Natuursteentegels gemaakt van leisteen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren

Leistenen vloertegels waren vroeger voorbehouden voor buitenruimtes, werden ze vooral gelegd op paden, tuinterrassen of op huismuren en pilaren, maar tegenwoordig hebben ze hun weg gevonden naar woonruimtes. Steeds meer mensen kiezen voor leistenen vloertegels. De natuurlijkheid van leisteen geeft elke ruimte een bijzondere flair, of het nu in de woonkamer, voorkamer of badkamer is. Afhankelijk van het land van herkomst variëren de kleuren van de natuursteentegels van antraciet, Braziliaanse leisteen, grijs voor Jaddische leisteen tot groen voor Jade leisteen. Vloertegels zijn er ook in bruin, zoals Bourgondische leisteen, en diepzwart, zoals leisteen Porto.

Natuursteentegels gemaakt van leisteen hebben verschillende oppervlaktestructuren

Ook zijn er verschillen in de oppervlakken van de natuursteentegels. Vloertegels in leisteendesign kunnen geborsteld, geschuurd of met een ruwe ondergrond gelegd worden. Doorslaggevend is het geplande gebruik van de leistenen vloertegels. Natuursteen tegels van leisteen met een ruw oppervlak geven vloeren een natuurlijk rustieke uitstraling.Dit type vloertegel wordt vaak gebruikt voor commerciële doeleinden, zoals voor restaurants, bars of cafés. Geborstelde vloertegels hebben ondanks hun gladheid het typische leisteen karakter, ideaal voor vloeren en wanden in woonruimtes. Natuursteentegels van leisteen hebben naast hun optische eigenschappen ook bijzondere eigenschappen op het gebied van warmteopslag. Om deze reden zijn vloertegels van dit type ook zeer geschikt voor vloerverwarming. De oude Romeinen wisten dit al en vertrouwden op natuurstenen tegels van leisteen. De thermische geleidbaarheid is 20 keer hoger dan die van hout en de vloertegels bewegen ook in de ruimte wanneer ze worden blootgesteld aan hitte. In de buitenruimte scoren natuursteentegels van leisteen met hun vorstbestendigheid, ze zijn ook antislip en daarom zeer geschikt als zwembadombouw

Vloertegels zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden

Bij het schoonmaken zijn gepolijste natuursteen tegels makkelijk en handig in gebruik, het is het beste om alleen water te gebruiken. Gebruik in geen geval zure reinigingsmiddelen, omdat het zuur de natuursteentegels en het oppervlak zou aantasten. Leisteen is van nature waterafstotend, wat met de jaren toeneemt. Natuurlijk worden vloertegels van leisteen in de loop der jaren ook wat dof. In dit geval helpt het reinigen van de natuursteentegels en daarna oliën en de vloertegels glanzen weer als nieuw. Natuursteentegels van leisteen zijn een natuurlijke vloerbedekking die er tijdloos uitziet en daardoor lang plezier van heeft.