Ga naar hoofdinhoud

Antieke marmeren tegels


Iedereen die het woord "antiek marmer" voor het eerst hoort, denkt aan mozaïek- en marmerwerk uit de oudheid. Dat mooi marmer niet uit de oudheid hoeft te komen merk je als je bijvoorbeeld naar een tegelspecialist voor natuursteen gaat. Misschien leidt het pad u naar dit bedrijf om een mooie vloerbedekking of de juiste tegels of het juiste mozaïek voor uw nieuwe badkamer te kiezen. In een tegelwinkel vind je prachtige natuurstenen die het je niet makkelijk maken om het juiste product te kiezen. Of het nu gaat om tegels of mozaïek, bij dit natuursteenbedrijf vindt u zeker wat u zoekt.

Kiest u voor mooi antiek marmer in plaats van mozaïek of tegels, dan weet u vast al wat dit antieke marmer is. Het antieke marmer is in principe bij toeval ontstaan, omdat hier van een afvalproduct een nieuw, mooi product is gemaakt. De basis van het antieke marmer is eigenlijk het afval van natuursteen dat is ontstaan tijdens de productie van de tegels of mozaïektegels. Antiek marmer is een absoluut tijdloos product dat zeer gemakkelijk te gebruiken en ook gemakkelijk te onderhouden is. In vergelijking met de tegels of het mozaïek kan het antieke marmer worden omschreven als een product dat onderhevig is aan kunstmatige veroudering. Speciale verwerkingsmethoden geven de natuursteen zijn antieke uitstraling, dat wil zeggen, een speciale oppervlakte- en randverwerking verandert het originele product in antiek marmer. Antiek marmer wordt in verschillende vormen verwerkt, of het oppervlak is getrommeld, geborsteld of gezandstraald.

Hierdoor komen minimale fragmenten vrij van het oppervlak en ontstaat er een natuurlijke veroudering. Het antieke marmer is uiterst ongevoelig voor het mozaïek en de tegels en vooral onderhoudsvriendelijk, terwijl de tegels en het mozaïek relatief zacht en krasgevoelig zijn. De basis voor het antieke marmer is voornamelijk het kalksteen, travertijn of het marmer zelf. Nu het antieke marmer zich in de handel heeft gevestigd, is het antieke marmer ook terug te vinden in de vorm van talloze tegels, als decoratieve elementen en ook als gegoten onderdelen, zoals op badkuipen en wastafelconsoles. Als designelement gaat antiek marmer heel goed samen met houten elementen of andere bouwmaterialen die in klassiek worden gebruikt. Rustieke of moderne vorm wordt gewerkt. Maar antiek marmer is ook ideaal in combinatie met mozaïek en tegels.

Welke andere mogelijke toepassingen heb je als je antiek marmer gebruikt in plaats van mozaïek of tegels? U kunt het antieke marmer gebruiken als:

- Naast mozaïeken als randen, voor kroonlijsten, als decor, voor rozetten,
- als panelen, los of in combinatie met hout,
- speciale uitvoeringen, zoals plinten, complete trappen, losse trapplaten,
- Bekleding, vensterbanken, werkbladen, planken
- Antieke marmeren tapijten,Dit geeft u tal van gebruiksmogelijkheden, zoals hoe u antiek marmer kunt gebruiken in plaats van tegels en mozaïeken. Heeft u zelf nog geen tegels of mozaïek gelegd, dan dient u voor het leggen van tegels of mozaïek van antiek marmer geschikte hulp te zoeken, zoals een tegelzetter of een bedrijf dat het antieke marmer kan snijden en leggen, evenals tegels of mozaïek , terecht kan. Expertise over tegels en mozaïeken zou al aanwezig moeten zijn, zodat u lang van de producten kunt genieten. De specialisten moeten u ook belangrijke informatie over tegels en mozaïeken kunnen doorgeven, evenals tips voor het reinigen en verzorgen van het antieke marmer. Koopt u uw tegels, mozaïek of antiek marmer bij een natuursteenbedrijf, dan kunt u daar ook terecht voor het juiste advies wie het leggen, afdichten en eventuele reparaties voor haar rekening kan nemen. Zo zit je altijd aan de goede kant en heb je veel plezier met het antieke marmer.