Ga naar hoofdinhoud
Online winkelen in: AT | IT | CH | FR | DE | UK | CZ | SE | DK | BE | NL | IE | ES | PL | LU | HR

Glasmozaïek de oudste vaardigheid


Mosafil glasmozaïek

is geschikt voor binnen- en buitenruimtes zoals badkamers, toiletten, keukens, zwembaden of wellnessruimtes. Bij Mosafil vindt u stalen zodat u glasmozaïek ter plaatse in uw eigen kamers en met de bestaande lichtomstandigheden kunt uitproberen. Door het speciale materiaal komen briljante kleuren tot hun recht bij ons glasmozaïek dankzij de individuele lichtbreking. Helemaal in de trend biedt Mosafil een zeer grote variatie aan decoratiemogelijkheden zoals randen, vierkante en ronde glasmozaïeken en wandtegels. Zowel effen kleuren als glanzend of mat glasmozaïek verfraaien elke ruimte. Soms gerecycled, getrommeld, mat, glanzend of gestructureerd - ons glasmozaïek is gewoon prachtig!

Glasmosaik Badbild001

Glasmozaïeken bieden een breed scala aan ontwerpopties.

Heeft u een heel specifiek idee van kleur, dessin en vorm die u nog niet in de Mosafil-shop heeft gevonden?
Geen probleem - vanaf een bestelhoeveelheid van 48m² bepaal je zelf het materiaal en ontwerp! Wij vervaardigen individuele mozaïeken voor u volgens uw specificaties. Door de transparantie door het materiaal lijken ruimtes die met glasmozaïek zijn gelegd ruimer en is de lichtopbrengst groter. Transparante glasmozaïeken zijn bijzonder geschikt voor led-verlichting, soms als rand of tegel voor directe of indirecte verlichting van wanden en vloeren in het gehele interieur, bijvoorbeeld in de douche, keuken of gang. Optisch een blikvanger en veelzijdig qua design, glasmozaïek tegels vereisen door het speciale materiaal vakkundig installatiewerk om niet voor verrassingen te komen te staan bij het snijden en voegen.
Vanwege de aard van het oppervlak zijn alleen neutrale reinigingsmiddelen zonder toevoeging van zuren, oliën of was geschikt voor reiniging. Vermijd scherpe, grove, puntige en harde reinigingsvoorwerpen zoals sponzen, schrobbers of borstels, omdat het glasoppervlak anders blijvend beschadigd of dof wordt.

Glasmozaïek - waarschijnlijk de meest individuele en oudste vaardigheid!

Glasmozaïek, of mozaïek in het algemeen, is een genre van schildertechniek dat al sinds de oudheid bekend is. Door het samenvoegen en combineren van verschillend gevormde of verschillend gekleurde componenten (meestal steen- of glasstukken maar ook papier en verschillende stoffen), ontstaan regelmatige patronen of afbeeldingen. U hebt vast al bewondering voor de kleurrijke en enorme kerkfeesten in uw woonplaats (?) Want deze ramen zijn een schoolvoorbeeld van vakkundig glasmozaïek. Er wordt gebruik gemaakt van een groot aantal gekleurde stukjes glas of tegels, die gebaseerd zijn op een bepaald schema door de respectievelijke artiest om samen te stellen om indrukwekkende beelden te vormen.

Bad-Fliesen


Badkamerdecoratie met decoratieve wandtegels

Het maken van glasmozaïek kan waarschijnlijk worden beschouwd als de eerste puur artistieke activiteit van de mens. Waarschijnlijk is het oudste bewezen mozaïekgebied tot nu toe afkomstig van Homo erectus, die blijkbaar stenen en botten van buiten het gebied in de holte van een cirkelvormig vierkant met een diameter van ongeveer 9 meter drukte. Dit stoepachtige gebied werd ongeveer 400.000 jaar geleden gevonden. In de jaren 2500 tot 3000 voor Christus. De eerste gebouwen waren versierd met glasmozaïek gemaakt van tegels. Het glasmozaïek was vooral populair in het oude Griekenland en werd vooral gebruikt om vloeren, wanden, plafonds en natuurlijk ramen in belangrijke gebouwen te verfraaien. De farao's van het vroege Egypte waardeerden ook de patronen gemaakt van kleurrijke tegels. Het glasmozaïek werd door de Egyptenaren niet op dezelfde manier gebruikt als de Grieken, maar ze wisten ook veel paleizen en piramides te versieren met de kleurrijke tegels. In het oude Egypte werd het glasmozaïek vaak gevonden op alledaagse voorwerpen zoals vazen, tafels, meubels en vooral borden. In de jaren 100 tot 300 na Christus. het glasmozaïek zorgde voor een revolutie in het Romeinse rijk. Nadat de Romeinen de kunst van het tegelzetten hadden overgenomen van de Grieken, begonnen ze de grootste kunstwerken van glasmozaïek tot nu toe te maken en de meest complexe patronen uit de tegels te leggen. Het waren ook de Romeinen die een groot deel van onze kerken, kathedralen en andere prachtige gebouwen hebben gebouwd en als gevolg daarvan ook verantwoordelijk zijn voor de met glasmozaïek versierde ramen.

Ook nu nog weten de kleurrijke tegels kunstenaars te fascineren. Charles Crodel, Konrad Honold, Helmuth Uhrig, Peter Recker en Antoni Gaudí bijvoorbeeld om u kennis te laten maken met slechts enkele van de grote mozaïekkunstenaars van onze tijd. Als de tegels die door deze kunstenaars zijn gecombineerd tot unieke patronen waarschijnlijk onbetaalbaar zijn, zijn er tegenwoordig voor iedereen glasmozaïeken in speciaalzaken voor redelijke prijzen. Wand- of vloerbedekkingen gemaakt van tegels, zoals ze vaak worden gebruikt voor het bekleden van badkamers, behoren tegenwoordig tot de meest voorkomende toepassingen van mozaïek. De oppervlakken, die uit veel, meestal zeer kleine tegels bestaan, zijn industrieel vervaardigd en hebben daarom niet dezelfde individualiteit als een handgemaakt glasmozaïek, maar ze kunnen ook een ruimte bijzonder comfortabel en nobel doen lijken. Vaak zie je ook parken of paleistuinen die in een bepaald patroon zijn aangelegd, zodat je hier ook van een mozaïek zou kunnen spreken.

Je hebt vast al gehoord dat zo'n glasmozaïek ook heel eenvoudig zelf ontworpen en op maat gemaakt kan worden. Alles wat u hiervoor nodig heeft, de losse tegels, een geschikte ondergrond, de benodigde lijm en andere benodigdheden, kunt u zowel in speciaalzaken die gespecialiseerd zijn in glasmozaïek, op internet of, met een beetje geluk, in een ambachtswinkel bij u in de buurt krijgen. . Vooral voor uw eigen glasmozaïek is een grote keuze aan tegels belangrijk, zodat u uw creativiteit de vrije loop kunt laten. Tegels zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende formaten, in alle denkbare kleuren en, afhankelijk van uw wensen, met een ruw of glad oppervlak op internet of in een geschikte speciaalzaak. Nadat u de juiste tegel heeft gevonden, stelt het kiezen van het juiste type bevestiging een vraag. U kunt de tegels bevestigen met mortel, siliconen, tweecomponentenlijmen, tegellijmen en tal van andere manieren. Het type bevestiging van uw tegels is afhankelijk van de ondergrond en de gewenste sterkte van uw glasmozaïek . Het is raadzaam hiervoor een specialist te raadplegen of meer informatie op internet in te winnen. Nu je jezelf hebt geïnformeerd over alle stappen en alle materialen hebt verzameld, staat niets je creativiteit meer in de weg. U kunt de gekleurde tegels nu naar hartenlust combineren tot complexe patronen of een afbeelding ontwerpen die, afhankelijk van de geselecteerde kleuren, tijdloos elegant, religieus cultureel of nobel en sierlijk kan lijken. Je kunt ook vrij kiezen voor het object, de kamer, de muur of wat je maar wilt decoreren. Door de verscheidenheid aan kleuren en het feit dat een glasmozaïek individueel kan worden aangepast, is het geschikt voor tal van toepassingen, bijvoorbeeld voor handwerk, als rand of voor het ontwerpen van complete badkamers.

Als je van legpuzzels houdt, kan glasmozaïek binnenkort ook een van je vaste hobby's worden. Het is tenslotte bijna hetzelfde.