Ga naar hoofdinhoud
Online winkelen in: AT | IT | CH | FR | DE | UK | CZ | SE | DK | BE | NL | IE | ES | PL | PT | FI | GR | RO | NO | HU | BG | HR | LU

Marmermozaïek als oase van welzijn


Marmeren mozaïek natuursteen tegels

Marmer als natuurproduct inspireert: wereldwijd verkregen natuursteencentra verwerken deze natuursteen, die vaak enkele miljoenen jaren oud is, tot halffabrikaten of eindproducten en onthult zo zijn onmiskenbare karakter in kleur en structuur. Mozaïektegels, natuursteentegels en marmermozaïeken beleven momenteel hun renaissance als exquise meubelen voor binnen- en buitenruimtes - een internationale trend met een gevestigde traditie die naast architecten en kunstliefhebbers ook steeds meer particuliere liefhebbers fascineert. Bij Mosafil vindt u ook stalen zodat u ter plaatse marmermozaïeken kunt uitproberen in uw eigen kamers en met de bestaande lichtomstandigheden.


Traditioneel marmermozaïek

De badkamer als een oase van welzijn herontdekt het marmeren mozaïek dat doet denken aan oude badrituelen - en is niet in de laatste plaats gebaseerd op de rijkdom aan Arabische fabricagekunst en culturele tradities van Italië en Griekenland die duizenden jaren oud zijn. Marmermozaïek (Latijns Musaicum) presenteert zich als een decoratief motiefarrangement van verschillende gekleurde stenen. De oudste mozaïektegels komen uit Mesopotamië, het gebied van het huidige Irak, uit de periode 3000 tot 2500 voor Christus. - Technieken die van daaruit hun weg vonden naar tal van andere culturen. Griekenland daarentegen ontdekte voor zichzelf nieuwe technieken van veelkleurige marmermozaïeken, om zeer snel vloermozaïeken, wandmozaïeken en kolommen te maken. In het Romeinse rijk waren vloer- en wanddecoraties met mozaïektegels voorbehouden aan rijke burgers, tot aan kamers die volledig uit mozaïektegels waren opgebouwd. Beroemde mozaïeken? Het Alexander-mozaïek in Pompeii, dat de slag bij Issus weergeeft, of kerkmozaïeken in Ravenna, Italië. Talloze oude sites, van Antiochië (Turkije) tot Libanon tot Dougga in Tunesië maken indruk met hun rijkdom aan mozaïektegels.

Talloze toepassingsgebieden ...

Romeinse villa's, oude paleizen - ondenkbaar zonder de natuurlijke kleurnuances van edele mozaïektegels, die als individuele designelementen een gecultiveerde sfeer kenmerken. Of het nu gaat om wandmozaïek, vloerbedekking, in de woonkamer, keuken of badkamer: de toepassingsmogelijkheden van deze natuursteentegels zijn divers. Combineer bijvoorbeeld grootformaat mozaïektegels in de badkamer met een effectieve uitstraling, want met name natuursteentegels geven door de esthetiek van hun ruimtelijke vormgevingselementen vorm aan het ruimtegevoel. Ben je verveeld met het bestaande tegelbeeld? Tijd om het wat losser te maken met accenten met marmermozaïek. Randen of kleinere natuursteentegels geven een persoonlijk tintje. Bovendien harmoniëren marmermozaïeken met steengoed, keramiek en andere marmeren elementen, vooral in het zwembad of in wellnessfaciliteiten naar het model van Romeinse thermale baden.

... en creatieve ontwerpopties

Marmeren mozaïek - wat is het eigenlijk? Marmer ontstaat onder invloed van hoge druk en bepaalde ideale temperaturen. Individuele mozaïektegels als onmiskenbare one-offs zijn onverslaanbaar authentiek, omdat ze bestaan uit levende elementen van gespleten marmer. Het natuursteentegelmateriaal zelf - geslepen, getrommeld en gepolijst - maakt indruk met zijn unieke oppervlaktestructuren en natuurlijke kleuren. Oneffenheden of schilfers zijn nadrukkelijk gewenst. Natuursteen tegels met een antieke uitstraling vertonen verschillen in tekening, kleur, structuur of nerven, zodat afwijkingen geen reden tot klagen zijn.


Welke natuursteen tegeldesigns zijn er?
Natuursteen-marmermozaïek is bijvoorbeeld verkrijgbaar als marmermozaïekstokken, hele mozaïekafbeeldingen of natuursteentegels voor vloeren en muren - al naar gelang u stijlvolle accenten wilt aanbrengen met antieke of actuele motieven, portretten, wapenschilden of reliëfafbeeldingen gemaakt van natuursteen tegels. Natuursteentegels inspireren: Waarom geen gekleurde mozaïekstrips, rozetten of inlegwerk naar middeleeuwse modellen gebruiken in combinatie met grotere platen? En afhankelijk van de oppervlaktestructuur zijn mozaïektegels ideaal om te combineren met glasmozaïek of, kleurrijk tot discreet speels, met graniet, zandsteen, leisteen of kwartsiet.


Marmeren mozaïek - mooi en praktisch tegelijk

Ongebruikelijke producten zoals mozaïektegels realiseren veelzijdige ontwerpideeën omdat ze verkrijgbaar zijn in varianten zoals vierkante vorm, als gebroken mozaïek of als complete marmeren mozaïekset. Voorgelijmd marmermozaïek dat als mozaïektegels op een gaas is aangebracht, betekent gemakkelijk leggen, in tegenstelling tot het werken met losse, individueel verbonden stenen. Kun je tegelen? Dan kun je ook een marmermozaïek maken. Je eigen patronen ontwerpen? Geen probleem - de netten van de natuursteentegels kunnen eenvoudig op maat worden gesneden en gecombineerd om uw eigen patronen te creëren, al naar gelang uw stemming.
Nog een praktisch voordeel van mozaïektegels: rondingen, scherpe hoeken en overgangen worden overal naadloos, strak en individueel doorgevoerd, op pilaren, in de badkamer, in de sauna, en dat zonder rekening te houden met rechte hoeken. Betegel eenvoudig kleinere nissen met klein mozaïek. Bovendien zorgen deze natuursteentegels voor een natuurlijke slipweerstand door talrijke vloervoegen en dus voor een zekere tred, zodat familiezwembaden niet veranderen in natte glijbanen. Maar geef deze zuurgevoelige natuursteentegels de juiste verzorging, want als echt kalksteenmarmermozaïek, dat nauwelijks was en olie verdraagt, heeft het een neutrale reiniger nodig.

Mozaïektegels: service staat voorop

Kwaliteit is een verplichting voor ons. In onze online shop vindt u een ruime keuze aan hoogwaardige mozaïektegels van de eerste soort. Omdat wij natuursteentegels rechtstreeks inkopen via een wereldwijd netwerk van fabrikanten, bieden wij u graag natuursteentegels aan tegen een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding en in uitstekend vakmanschap, inclusief korte levertijden. Bezoek ons complete assortiment mozaïektegels en profiteer van onze jarenlange ervaring in het berekenen van marmermozaïek en natuursteentegels. Heeft u vragen over mozaïektegels? De wensen van de klant zijn ons programma, want onze selectie natuursteentegels in vakhandelkwaliteit wil meer bieden dan alleen standaardproducten. We ondersteunen je niet alleen met expertise en persoonlijk advies, we willen je ook inspireren! Want met marmermozaïek zijn er geen grenzen aan uw creativiteit. Mozaïektegels zijn een ideaal materiaal om met minimale inspanning maximale effecten te bereiken.

Ervaar de mediterrane schoonheid en tijdloze elegantie van Mosafil-marmermozaïek - in alle woonruimtes.