Ga naar hoofdinhoud
Online winkelen in: AT | IT | CH | FR | DE | UK | CZ | SE | DK | BE | NL | IE | ES | PL | PT | FI | GR | RO | NO | HU | BG | HR | LU

Hygiëne keukentegels inbegrepen

Bij het kiezen van wand- en vloerbedekking in de keuken, moet je er rekening mee houden hoeveel ze in de keuken worden gebruikt. Niet alleen esthetiek, maar ook het praktische gebruik van de vloer is gewild. In een omgeving waarin het snel nat en vuil wordt, moet het oppervlak dat mee kunnen houden. Keukentegels zijn een ideale optie.


Tegels zijn er in verschillende varianten, waarbij het niet uitmaakt welke tegels worden gebruikt waar. In de keuken beschermen keukentegels niet alleen de vloer in de vorm van vloertegels, maar ook de wand in de vorm van een tegelspiegel tegen opspattend water en vet. De keukentegels moeten daarom bestand zijn tegen water en vlekken, vooral olievlekken. Daarom moeten deze tegels gemakkelijk schoon te maken zijn - de tegels op de muur vaak zelfs vaker dan de vloertegels. Toch worden de keukentegels niet zo zwaar gebruikt als tegels die bijvoorbeeld buiten worden gebruikt. Daarom worden geglazuurde tegels meestal gebruikt in de keuken, waarvan het oppervlak ongevoelig is voor olievlekken en vettig vuil. Zelfs opgedroogde resten zijn geen uitdaging op de geglazuurde keukentegels.De vloertegels hebben meestal niet meer dan water en eventueel een beetje afwasmiddel nodig om een hoge glans te bereiken.

, wand, tegels, keuken, keukenspiegel, Metro, Newyork, Stijl, ontwerp


De geglazuurde tegels zijn onderverdeeld in vijf klassen op basis van de belasting waaraan ze worden blootgesteld.

De eerste klasse omvat bijvoorbeeld tegels, die liever alleen als wandbekleding geïnstalleerd moeten worden. Als vloertegels echter alleen in ruimtes waar men alleen op blote voeten loopt, zoals in de badkamer. De vijfde klasse omvat opnieuw tegels die worden gebruikt wanneer de tegels, meestal vloertegels, worden onderworpen aan zeer hoge tot extreme belastingen. Denk hierbij aan ruimtes waar dagelijks veel mensen over de vloertegels lopen, zoals restaurants, en ruimtes waar de vloertegels extreem belast worden, zoals de garage. Keukentegels, niet alleen vloertegels , maar ook wandtegels , behoren zelfs tot de voorlaatste klasse. Om deze reden moet u ervoor zorgen dat u niet alleen de vloertegels zorgvuldig kiest, maar ook keukentegels in het algemeen. Naast correcte keukentegels in het algemeen, zijn antislip vloertegels aan te raden.

Hygiëne inbegrepen

Keukentegels overtuigen niet alleen door hun aantrekkelijke uiterlijk en individuele gebruik, ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken en bieden de nodige hygiëne in de keuken. Vloertegels zijn robuust omdat vet, water, vallende etensresten en gemorste vloeistoffen geen schade kunnen aanrichten. Dagelijks afvegen beschadigt het verzegelde oppervlak van keukentegels op geen enkele manier.

Naast geglazuurde tegels worden ook ongeglazuurde tegels gebruikt, meestal als vloertegels.

Hun ongeglazuurde oppervlakken kunnen niet worden gemakkelijk beschadigd en daarom is dit type vloertegel zeer geschikt voor buiten. Hoewel ze als robuust worden beschouwd, moet met deze tegels als keukentegels voorzichtigheid worden betracht. Ze kunnen namelijk niet goed tegen olie- en vetvlekken. Als je toch aandringt op deze tegels als keukentegels, gebruik dan een impregnatie om je keukentegels goed te beschermen. Als keukentegels hebben ze meestal weer de voorkeur als vloertegels.

Metro tegels


Bij het kiezen van keukentegels is niet alleen het praktische gebruik belangrijk.

De uitstraling van alle keukentegels, zowel wand- als vloertegels, dragen bij aan de algehele sfeer van de keuken. Juiste keukentegels kunnen de keuken groter of zelfs lichter doen lijken. De tegelspiegel neemt niet veel ruimte in beslag in de keuken, maar kan er wel voor zorgen dat de keuken een echt kunstwerk wordt. De tijd van saaie witte tegels als tegelspiegel is verleden tijd. Mozaïek als tegelspiegel is een manier om de keuken uniek en modern te maken. En vloertegels hoeven niet te matchen met de kleur van de tegels op de muur, zoals vaak wordt gedacht. Met kleurrijk mozaïek kunnen vloertegels voor de nodige "rust" in de ruimte zorgen. Verschillende keukentegels gecombineerd in één keuken brengen leven in de keuken.

Mozaïektegels en hun toepassingen

Mozaïektegels zijn niet zo geschikt voor de inrichting van werkplekken, omdat vuil door het relatief hoge voegoppervlak niet zo eenvoudig te verwijderen is als bij grotere tegels. Tenzij de voegen speciaal worden afgedicht, kunnen mozaïektegels ook in werkruimten worden gebruikt. Mozaïektegels zijn geschikt als wandtegels, vloertegels, maar ook als eyecatcher in badkamers en als bekleding voor trapplinten. U kunt mozaïektegels individueel lijmen en uw fantasie de vrije loop laten bij het ontwerpen van uw woonruimte. U kunt mozaïektegels als composiet verlijmen, maar ook in combinatie met wandtegels en vloertegels. Keukentegels hebben niet alleen een zeer lange traditie, ze zijn ook nog eens erg trendy. Keukentegels kunnen in alle ruimtes worden gebruikt als vloer-, wand- of mozaïektegels.

Bodenvloer, wand, tegels, keuken, keukenspiegel, metro, Nieuw York, Stijl, ontwerp


Individuele keukentegels

Wandtegels en vloertegels kunnen afzonderlijk als keukentegels worden gebruikt. Ze kunnen een uniforme uitstraling bieden en daarmee het meubilair op de voorgrond plaatsen, of ze kunnen als ware kunstwerken worden voorzien van patronen die een blijvende indruk op de kijker maken. Afhankelijk van het type tegel kun je deze als wand- of vloertegel gebruiken. Vanwege hun ongevoeligheid voor water en vocht in het algemeen, zijn tegels niet alleen erg in trek als keukentegels, maar worden ze ook gebruikt voor luxe badkamerinrichting. Doordat tegels eenvoudig op maat gesneden en naar wens aangepast kunnen worden, kost het verlijmen van keukentegels op het gebied van stopcontacten, aansluitingen en waterleidingen geen grote moeite. Eenmaal gelegd en verlijmd, geven keukentegels, vloertegels, wandtegels en mozaïektegels u tientallen jaren veel plezier. Uit historische vondsten blijkt dat keukentegels, vloertegels, wandtegels en mozaïektegels ook na eeuwen nog perfect bewaard kunnen blijven.

vloer, wand, tegels, keuken, keukenspiegel, metro, Nieuw York, Stijl, ontwerp


Keukentegels zijn absoluut vrij van schadelijke stoffen

Door hun geglazuurde oppervlak zijn tegels absoluut voedselveilig. Ze zijn daarom bij uitstek geschikt voor gebruik in keukens, eetruimtes, badkamers en wellnessruimtes. In tegenstelling tot sommige andere levende materialen bevatten ze geen verontreinigende stoffen of gifstoffen die door direct lichaamscontact in het organisme kunnen komen. Daarom zijn keukentegels, vloertegels, wandtegels en mozaïektegels zo populair bij mensen met allergieën en ouders met jonge kinderen. U kunt uw tegels eenvoudig reinigen en u kunt er zeker van zijn dat uw tegels geen schadelijke dampen afgeven. Keukentegels in combinatie met indirecte verwarmingsmogelijkheden. Door hun hittebestendigheid zijn keukentegels, vloertegels, wandtegels en mozaïektegels ook geschikt in woonruimtes die verwarmd worden met vloerverwarming of wandverwarming. Als u woonruimtes met deze verwarmingstechnieken wilt temperen, let dan op de betreffende opmerkingen bij de aankoop van de geselecteerde keukentegels, vloertegels, wandtegels en mozaïektegels.

Een investering die loont

Keukentegels, vloertegels, wandtegels en mozaïektegels kopen is altijd de moeite waard. De tegels zullen uw leefomgeving jarenlang verfraaien zonder tekenen van veroudering te vertonen. Mocht er echter een tegel kapot gaan, dan kan deze snel worden vervangen. Koop dus niet alleen het aantal tegels dat je nodig hebt, koop altijd een aantal vervangende tegels.