Ga naar hoofdinhoud

Kwekerij tegels

Kwekerij tegels

Uiterlijk als de eerste nakomelingen onderweg zijn,

gaan ouders nadenken over de inrichting van de kinderkamer. Alles kindvriendelijk maken is echt niet makkelijk. Afhankelijk van hun leeftijd hebben de kinderen verschillende eisen en behoeften. Vooral de vloer is cruciaal bij het creëren van een kinderkamer waarin de kinderen zich prettig voelen en de ouders ook plezier hebben. Tegels maken het leven in de kinderkamer een stuk makkelijker.

Tegels en porselein - een traditionele vloerbedekking voor kinderkamers

Zelfs in de oudheid werden tegels en porseleinen aardewerk gemaakt van klei en gebakken in het Middellandse Zeegebied. De Romeinen stonden bekend om de massaproductie van vloertegels en de Moren vonden de manier om een glazuur aan te brengen op de afgewerkte vloertegels. Vloertegels, tegels en porcellanato verspreidden zich snel door heel Europa en brachten in de 19e eeuw een eigen industrie voort, die zich nog steeds toelegt op de productie van vloertegels en porcellanato met geavanceerde technieken. Geheel in de tijdgeest staat porcellanato, vloertegels en tegels voor afwisseling. Alle denkbare vormen van porcellanato en tegels en een oneindig aantal dessins zijn geschikt en verkrijgbaar als vloertegels voor de kinderkamer.

Tegels in de kinderkamer - hygiënisch en gezond

Tegels en porcellanato hebben een gezondheidsvoordeel ten opzichte van andere vloerbedekkingen dan vloertegels. Het materiaal, dat hypoallergeen is, geeft na professionele installatie geen uitgassende stoffen af die de kamerlucht zouden kunnen vervuilen. Bovendien kunnen de vloertegels zonder veel moeite hygiënisch schoon worden gehouden. Tegels en porselein kunnen indien nodig zelfs worden gesteriliseerd en gedesinfecteerd. Vloertegels zijn daarom vooral aan te raden in kinderkamers, waar virussen, bacillen ed geen kans mogen krijgen.

badkamertegels


Tegels in de kinderkamer - in dagelijks gebruik

Overal waar kinderen spelen, ontstaan al snel allerlei vlekken op de vloer. Hoewel dergelijke vlekken moeilijk van een tapijt te verwijderen zijn, hebben porcellanato en vloertegels slechts een paar veegbewegingen nodig om weer schoon te zijn. Op porcellanato en geglazuurde tegels, die bijzonder geschikt zijn als vloertegels, kunnen geen vlekken ontstaan. Het glazuur op porcellanato en tegels voorkomt dat de vloeistof binnendringt. De eenvoudige reiniging zal elke huisvrouw bevallen.

Kwekerij tegels


Kleurrijke variatie voor de kinderkamer met vloertegels
Tegels en porcellanato zijn verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren en vormen, zodat allerlei patronen gelegd kunnen worden. Vooral in de kinderkamer moet het natuurlijk relatief kleurrijk zijn, volgens het zonnige karakter van de bewoners. Er zijn nauwelijks grenzen aan uw verbeeldingskracht. Met vakmanschap kan Mickey Mouse of een sprookjeskasteel ook op de grond worden gelegd. Maar een gekleurd patroon geeft de kinderkamer ook de juiste setting voor een echte feelgood-ruimte.