Ga naar hoofdinhoud

Vloertegels woonsfeer

Wees creatief met vloertegels

Bijpassende tegels dienen tegenwoordig niet alleen als bekleding van de vloer, maar versterken ook de hele woning aanzienlijk. Tenminste als de vloertegels goed gekozen zijn en harmonieus opgaan in de rest van de woonruimte. De huidige trends bieden een grote keuze aan vloertegels. Nooit eerder was het assortiment zo rijk aan variaties. Voor elke ruimte is er een perfecte vloeroplossing. Tegenwoordig worden vloertegels zelfs gebruikt om de muren te bekleden en accenten te leggen.

woonkamertegels


Mooier leven met vloertegels

Of het nu vierkant, rechthoekig, lang of kort is. Vloertegels zijn er in talloze vormen. Hier moet goed over nagedacht worden voordat u de vloertegels koopt, aangezien de vorm bepalend is voor het effect van de hele ruimte. De favoriet van deze tijd zijn tegels in groot formaat. Randlengtes tot 120 cm maken een optische vooruitziende blik mogelijk en worden ook gebruikt voor wanden. Dit type vloertegel draagt bij aan de puristische inrichting van de ruimte en geeft de woning een sierlijke balans. Met toon-op-toon voegen ondersteun je als gebouweigenaar deze rustige uitstraling. Horizontale en spiegelformaten geven de zogenaamde roede-look en laten veel patronen toe voor het leggen van de tegels. Er zijn hier nauwelijks grenzen aan creativiteit. Tegels in klein formaat kunnen individuele gebieden markeren of markeren.

Kunst door vloertegels en wandtegels

Het potentieel voor artistiek interieurontwerp is onbeperkt en daarom heeft dit type tegel ook de voorkeur van velen. Met mini tegels kun je vloeren en wanden op een unieke manier decoreren. Als de kleine tegels nog steeds een aantrekkelijk decor hebben, staat niets een individueel ontwerp in de weg. Maar het kan ook kleiner. Mozaïeken zijn de kleinste tegels en zijn erg populair in de interieurinrichting. Ze zijn geschuurd en ongepolijst. De verscheidenheid aan kleuren is groot en garandeert bijzondere ontwerpmogelijkheden. De kleine tegels zijn vooral populair in de keuken en badkamer. De XXS tegels kunnen muren en vloeren op een edele of speelse manier accentueren. Er zijn zelfs speciale exemplaren voor natte ruimtes die een antislip oppervlak hebben. De kleine stukjes worden ook vaak gebruikt als vloertegels in wellness-oases en moeten hier heel precies worden gelegd.
Wohnambiente

Ontdek trends - de tegel doet het
Tegels zijn al tientallen jaren de eerste keuze voor vloeren. Het robuuste karakter maakt ze onmisbaar en het makkelijk schoonmaken van de tegels is een plezier voor zowel huisvrouwen als huismannen. Ze zijn veel schok- en krasvaster dan laminaat en co en schuwen water met reinigingsmiddelen niet. Er zijn geen chemische dampen te vrezen van vloertegels. Keramische vloertegels zijn daarom gunstiger voor de gezondheid dan PVC-vloerbedekkingen. Tegels gaan vele jaren mee en hoeven niet vernieuwd te worden. Ook is een vloertegel indien nodig snel te vervangen, zonder dat de vervanging het hele oppervlak aantast. Als je de houtnerf niet wilt missen, kun je houten tegels gebruiken. Deze vloertegels combineren het comfort van keramische tegels met het warme design van hout. Tijdloos mooi, zo horen vloertegels te zijn. Zodat je er na jaren nog steeds met plezier naar kijkt!