Ga naar hoofdinhoud
Online winkelen in: AT | IT | CH | FR | DE | UK | CZ | SE | DK | BE | NL | IE | ES | PL | PT | FI | GR | RO | NO | HU | BG | HR | LU

Wandtegels veelzijdig

Wandtegels in particuliere en commerciële ruimtesIn badkamers en keukens, in wachtruimtes bij de dokter of in grote keukens en kantines, evenals in de industrie, hebben wandtegels zich al lang gevestigd als een van de meest populaire wandbekleding. Niet verwonderlijk als je kijkt naar de vele voordelen van tegels en je focust op hun stabiliteit en eenvoudige reiniging. Wandtegels zijn de optimale oplossing in ruimtes waar de papieren wandbekleding niet voldoet aan de hygiënische eisen en snel vuil zou worden, in vochtige ruimtes en in ruimtes waar maximale reinheid voorop staat. Ze stoten water af, houden vocht uit de muren en zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen, kleuren, maten en materialen. Tegels zijn gemaakt van natuursteen of geglazuurde klei, keramiek en andere weer- en waterbestendige materialen, waardoor ze de primaire keuze zijn als wandtegels in vochtige ruimtes of in ruimtes met speciale reinigingseisen. In de industrie worden tegels op de muur heel vaak gevonden in de productieruimte, maar ook in de sanitaire ruimtes. In keukens of restaurants, in kantines en cafés zorgen wandtegels voor de gewenste netheid en dienen ook als spatbescherming. Spatten op de muur boven de kachel zijn onvermijdelijk, zodat wandtegels de renovatiekosten verlagen en het is heel gemakkelijk om de tegels met een natte doek schoon te maken als ze vuil zijn, waardoor een wand met tegels wordt gegarandeerd voor duurzaamheid en visuele esthetiek.

Voordelen van tegels op de muren

Bijna geen enkele gevelbekleding is zo populair en zo veelzijdig als tegels. Wandtegels van natuursteen kunnen van zeer hoge kwaliteit zijn voor een verfijnde en verfijnde sfeer. Geglazuurde keramische tegels zijn ideaal voor normaal gebruik en zijn verkrijgbaar in tal van designs en uitvoeringen. Wandtegels hoeven niet primair in het standaardformaat en in de gebruikelijke unitgrootte te worden gekozen. Er is een grote verscheidenheid aan wandtegels die geschikt zijn voor bijvoorbeeld gebroken randen of voor een dessin in mozaïek en waarmee exclusieve afbeeldingen en vormen naar de muur kunnen worden gebracht. Tegels worden bewerkt met een speciale lijm voor wandtegels en vervolgens gevoegd. Voegloze verwerking is alleen geschikt voor speciale tegels, waarbij de extreem rechte en uniforme randen niet afgerond direct naast elkaar worden gelegd. De voegmassa tussen de wandtegels vermindert de weerstand tegen water en vuil niet, aangezien de voegmassa tussen de tegels probleemloos afwasbaar is en eenvoudig te reinigen is. Voor een sfeervolle en moderne uitstraling kunt u de voegmortel voor wandtegels in een andere kleur kiezen dan de tegels zelf en zo een decoratief accent leggen. In de particuliere sector worden tegels voornamelijk gebruikt als wandtegels in de badkamer, of als tegelspiegel in de keuken boven de spoelbak en het fornuis. Wandtegels worden meestal pas halverwege de wanden geplaatst, zodat hun positieve eigenschappen op het gebied van spatbescherming worden benut, maar er is nog ruimte om de wanden te ontwerpen met behang of pleisterwerk. Tegels zijn gemakkelijk te bewerken, de randen kunnen met een tegelsnijder gebroken worden en in de gewenste maat verwerkt worden. Veel tegels hebben speciale afstandhouders voor randen en hoeken, zodat je bij het leggen van wandtegels niet eens een tegelsnijder hoeft te gebruiken.

Toepassingsgebieden voor wandtegels

Overal waar vuil en vocht zichtbare sporen op de wanden kunnen achterlaten, is wandbekleding met tegels een pré. Het praktische voordeel vloeit voort uit het gemakkelijk te reinigen materiaal, evenals de mogelijkheid om gevelbekleding te creëren die blijvend aantrekkelijk is. Terwijl behang na verloop van tijd vergeelt en na een paar jaar moet worden vervangen, staan tegels bekend om hun duurzaamheid en levensduur, evenals het eenvoudige kleurontwerp en de modernisering met verf voor wandtegels. Deze praktijk wordt meestal alleen gebruikt voor geglazuurde keramische tegels, maar niet voor wandtegels van natuursteen. Door de verscheidenheid aan materialen en uitvoeringen zijn wandtegels te vinden voor verschillende eisen en elk gebied in huis en bedrijf waar speciale bescherming van de wand met tegels nodig is en zorgt voor een nauwkeurige en hygiënische reiniging. Tegels hebben zich niet alleen in privébadkamers en keukens, in huiskamers of in de hal gevestigd, maar ook in de industrie en handel. Grote keukens of keukens in restaurants, cafés en snackbars kunnen met wandtegels hygiënisch schoon worden gehouden en dagelijks worden schoongemaakt met desinfecterende reinigingsmiddelen en water. In wachtruimtes en trappenhuizen, maar ook in trappen en drukbezochte gangen, zijn wandtegels de kans voor netheid en esthetische muren. Zodat harmonieuze warmte en een aangename flair naar binnen komen en de bekleding van de wanden met tegels niet steriel en koud lijkt, kunnen wandtegels in verschillende kleuren worden gekozen en geprefereerd met zeer verschillende oppervlaktedecors. Bijna geen wandbekleding is zo veelzijdig als tegels, die monochroom en gemêleerd zijn, in modieuze kleuren en natuurlijke tinten, in licht en donker, evenals wandtegels van natuursteen en tegels in een keramische replica met een geglazuurd oppervlak.

Optische en praktische details in een gevelbekleding

Wandtegels zorgen visueel voor een strakke uitstraling van ruimtes en laten de kijker zien dat aandacht wordt besteed aan hygiëne en nauwkeurige reiniging. Vooral gerectificeerde tegels worden veel gebruikt in het wandbereik en zijn bijzonder gemakkelijk te verwerken. Gerectificeerde wandtegels zijn uitvoeringen waarvan de randen na het bakproces gestandaardiseerd zijn en gelijkmatig onder een hoek van 90° zijn verwerkt. Voor badkamers en keukens, maar ook voor commerciële ruimtes met tegels, zijn gerectificeerde tegels voordelig en kunnen ze worden ontworpen met uniforme, rechte en praktische voegen. Niet-gerectificeerde wandtegels komen vooral voor op het gebied van natuursteentegels. Omdat de wandtegels de voorkeur hebben voor een natuurlijke uitstraling, waarderen klanten de niet-gerectificeerde wandtegels en zien ze af van rechte en uniforme voegen. Zelf tegels leggen en wanden ontwerpen is makkelijker voor de doe-het-zelver, hij verwijst naar gerectificeerde tegels en gebruikt tegelkruisen als afstandhouders om later rechte en uniforme voegen tussen de wandtegels te maken. Het praktische gebruik van tegels kan niet uit de hand lopen en biedt naast het vrij te kiezen design aangeboden in een groot portfolio de mogelijkheid om strakke en visueel aantrekkelijke wanden te verkrijgen. Bij het gebruik van wandtegels in de keuken zijn geglazuurde keramische tegels, die kleurvast en dankzij hun oppervlak bijzonder waterbestendig zijn, bijzonder geschikt. Er zijn geen grenzen aan uw eigen smaak en de wens voor kleuroriëntatie met wandtegels en u heeft de mogelijkheid om te zorgen voor een uniform wandoppervlak met tegels, maar ook voor decoratieve onderbrekingen door gedessineerde of gekleurde wandtegels en op het gebied van gerectificeerde tegels voor de om te beslissen over een probleemloze combinatie van verschillende modellen in gestandaardiseerde maten.

Conclusie - wandtegels in universeel gebruik

Wand-Fliesen

Wat gebruikelijk is in de badkamer en keuken kan met een wand van tegels kan ook in andere ruimtes worden gegenereerd. Wandtegels zijn in zo'n divers aanbod te vinden dat ze tegenwoordig niet meer primair in vochtige ruimtes of ruimtes waar spatbescherming nodig is, moeten worden achtergelaten. Overal waar frequente en intensieve reiniging vereist is, ook in de gang en de entree van het huis, zijn wandtegels de perfecte combinatie met vloertegels en maken ze indruk met hun positieve eigenschappen. Evenzo kunnen tegels in kantoren en de wanden van ontvangstruimten, in trappenhuizen en in industriële hallen zowel visueel als functioneel een voordeel bieden. Tegels zijn gemakkelijk schoon te maken, vereisen geen speciale verzorging bij het gebruik van reinigingsmiddelen en zijn vuilafstotend. De wandtegels kunnen zonder veel moeite worden ontdaan van invloeden van buitenaf, verkleuren niet en zijn stabiel. De enige uitzonderingen zijn wandtegels van natuursteen, die iets ingewikkelder te behandelen zijn en verschillen van geglazuurde tegels wat betreft bestendigheid tegen reinigingsmiddelen. Maar ook natuursteen is niet voor niets zo populair voor wandtegels. De stabiliteit en de visuele esthetiek zijn twee belangrijke factoren die voor veel mensen de keuze voor tegels van natuursteen begunstigen en overtuigen met vloer- en wandtegels. Tegels op de muren zijn praktisch, maken een veelzijdige oriëntatie op verschillende ontwerpen mogelijk en kunnen eenvoudig en permanent aan de muur worden bevestigd. Om ervoor te zorgen dat wandtegels lang meegaan en er geen vocht tussen de tegels en de muur zelf kan binnendringen, moeten de voegen tussen de wandtegels strak en vakkundig worden gepleisterd. Zowel in het bedrijfsleven als in de particuliere sector kunnen tegels gebruikt worden om decoratieve accenten op de muur te zetten en heeft een praktische, gemakkelijke en hygiënische reiniging de voorkeur.