Ga naar hoofdinhoud

Woonruimte tegels

Woonruimte tegelsTegels voor woonruimte

Er is bijna geen andere wand- en vloerbekleding die meer ruimte biedt voor de uitvoering van creatieve ideeën dan hoogwaardige woonruimtetegels. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan ontwerpen en kunnen het uiterlijk van kostbare natuursteen, terracotta of aantrekkelijk hout reproduceren. Vloertegels zijn hard, onverwoestbaar en onderhoudsvriendelijk, net als wandtegels. Woonruimtetegels kunnen ook als mozaïektegels gebruikt worden en vormen de ideale oplossing in elke ruimte. Ze kunnen gecombineerd worden en zijn verkrijgbaar in talloze formaten en kleuren. Woonruimtetegels zorgen voor een gezellige sfeer in huis.

Woonkamertegels van natuursteen

Woonruimtetegels zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar van natuursteen. Als vloertegels liggen ze aan je voeten, terwijl wandtegels een harmonieuze sfeer creëren. Moderne leefruimtetegels van natuursteen hebben effen gekleurde structuren met natuurlijke korrels of individuele korrels. Ook mozaïektegels van natuursteen geven een indrukwekkend beeld. Basalt vloertegels zijn verkrijgbaar in vele kleuren en passen bij de klassieke woonstijl. Wandtegels van leisteen in zwart of antraciet benadrukken uw stedelijke levenshouding.

Wandtegels en vloertegels in houtlook

Door moderne fabricageprocessen kunnen de oppervlaktestructuren van woonkamertegels de structuur en het gevoel van echt hout hebben. Vrijwel alle woonideeën zijn te realiseren met deze woonruimtetegels. Vloertegels en wandtegels kunnen glanzen in een palissander look of warme oppervlaktebeelden reproduceren. Met mozaïektegels geef je de look een unieke touch. Grote formaten, natuursteenoptieken of gestructureerde oppervlakken zijn mogelijk met woonruimtetegels. Met name in de woonkamer zorgen vloertegels en wandtegels met natuursteenlook voor een huiselijke sfeer die een positief effect heeft op het ruimtegevoel.

Kwekerij tegelsWoonruimte tegels


Woonruimtetegels - waar zijn ze geschikt voor?

Parket e.d. Is niet overal geschikt als vloerbedekking. In dit geval zijn woonkamertegels en mozaïektegels de juiste keuze, omdat ze niet veeleisend zijn, maar ze verfraaien elke kamer. Woonruimtetegels zijn er in vele kleuren en vormen. Hun formaat kan variëren van kleine mozaïektegels tot slanke liggende formaten tot grote patronen. Door de verscheidenheid aan tegels kunt u het hele appartement of huis met u uitrusten. Open keukens, slaapkamers, entrees of een consistente vloerinrichting door het hele huis zijn niet ongewoon. Zo hebben mozaïektegels een bijzonder charmante en uitnodigende uitstraling. Als geen ander materiaal maken woonruimtetegels het mogelijk om een uniforme en fraaie vloer- en wandbekleding op te bouwen.

Diverse ontwerpmogelijkheden voor binnen en buiten

Grootformaat wandtegels maken een zeer homogeen ontwerp van de oppervlakken binnen en buiten mogelijk. Ze stralen een royale breedte uit en kunnen desgewenst ook worden voorzien van een subtiel voegraster zodat ze een rustige sfeer uitstralen. Rechthoekige wandtegels, ook wel barformaten genoemd, worden ook steeds populairder omdat ze voor dynamiek en helderheid zorgen in je eigen vier muren. Veel nieuwe legpatronen zorgen ervoor dat het appartement gevarieerd kan worden ingericht en vriendelijker en uitnodigender is. Extremen zijn erg populair bij dergelijke tegels. Ze zijn ofwel bijzonder groot en slank, ofwel juist bijzonder klein. Liggende formaten zijn ook een van de technieken waar veel mensen de voorkeur aan geven. Deze kunnen verticaal of horizontaal worden gelegd en veranderen de verhoudingen van de kamer. Een laag plafond oogt bijvoorbeeld hoger wanneer tegels verticaal worden gelegd.