Ga naar hoofdinhoud
Online winkelen in: AT | IT | CH | FR | DE | UK | CZ | SE | DK | BE | NL | IE | ES | PL | LU | HR

Natuursteen platen

Natuursteenplaten tussen traditie en trend

Natuursteenplaten onderscheiden zich van de gebruikelijke platen en tegels voor binnen en buiten. Terwijl natuursteenplaten in steengroeven uit één stuk worden gewonnen, worden andere platen vaak vervaardigd met behulp van industriële processen. Gegoten platen zijn goedkoper, ze kunnen niet tippen aan de schoonheid en exclusiviteit van natuursteenplaten. Het speciale effect is al generaties lang bekend en geliefd. Als onderdeel van leien daken, als bestratingsplaten of als tegels voor het interieur, de edele natuurlijke elementen ervaren momenteel een speciale vraag. De natuur wordt steeds meer een trend.

Gebruik van natuursteenplaten

Natuursteenplaten worden zowel binnen als buiten gebruikt. Afhankelijk van de toepassing worden verschillende steensoorten gebruikt om ze geschikt te maken voor het betreffende gebied. Tuintegels moeten nog intenser bestand zijn tegen de effecten van de natuur dan binnentegels. Er zijn ook verschillen in het ontwerp.

Naturstein, Fliesen

Natuursteenplaten in het interieur

Of het nu in de badkamer, keuken of woonkamer is, natuursteenplaten zijn een populaire trend in de interieurinrichting dankzij hun combinatie met glazen oppervlakken en glazen tegels. Of het nu gaat om een werkblad dat een wastafel omsluit, of als tegels in de natte ruimte en ook in de woonkamer, het materiaal brengt de natuur in uw eigen vier muren, of het nu op muren of vloeren is. Het ontwerp, of het nu minimalistisch is of met kleurnuances door andere materialen, oogt traditioneel en hoogwaardig. In de handel verkrijgbare tegels kunnen qua effect niet bijbenen. Ter vergelijking: deze lijken saai en fantasieloos. Binnen zijn er tal van mogelijkheden. De natuursteenplaten komen het beste tot hun recht wanneer ze in verschillende designelementen in meerdere kamers terug te vinden zijn. Natuursteenplaten in de badkamer en keuken geven je eigen vier muren een bijzondere uitstraling. Gebruik binnenshuis gaat terug tot de oudheid, toen natuursteenplaten voorbehouden waren aan de adel en andere hogere klassen. Door de huidige trendomslag is gebruik voor iedereen als optie beschikbaar.

Natuursteenplaten buiten

Buiten vind je natuursteenplaten op fonteinen, tuinvijvers, op het terras of als tuintegels. De tuin oogt nog natuurlijker met de natuurlijk gevormde tuintegels. Of het nu gaat om een bijna natuurlijke tuin, die op sommige plaatsen specifiek aan zijn lot wordt overgelaten, of een goed onderhouden Engelse tuin die is voorzien van tuintegels, het maakt niet uit. Het effect wordt in alle tuinen bereikt. Voor gebruik als tuintegels moeten bepaalde steensoorten worden gekozen om de effecten van de omgeving te weerstaan.

Naturstein, Fliesen

Voordelen op een rij

Natuursteenplaten bieden ontwerpmogelijkheden die niet mogelijk zijn met industrieel vervaardigde stenen platen of tegels. Door de vele verschillende steensoorten kunnen verschillende kleuren gecombineerd worden. Verschillende ontwerpen resulteren uit het type verwerking. Bij het houwen van bijvoorbeeld natuursteen zijn de randen en hoeken van de stenen zeer uniform en recht. Gespleten natuursteen daarentegen wordt als een mozaïek in elkaar gezet. De oppervlakken zien er onregelmatiger uit en zijn toch zeer elegant en effectief. Naast de verschillende mogelijke combinaties biedt ook het monochrome minimalisme een hele mooie oplossing. Niet voor niets is de onopvallende natuursteen-glas-look altijd een welkom inrichtingselement. De natuur is net zo gevarieerd als de verschillende ideeën op het gebied van binnen- en buiteninrichting met natuurstenen platen. Profiteer van de puristische tot opvallend kleurrijke combinaties. Voordat de panelen voor binnen- of buitengebruik worden gebruikt, raden wij u aan om advies over het materiaal in te winnen bij een specialist.